Close
Picture of PRESS RELEASE 2

PRESS RELEASE 2

Festivalul de Film Românesc de la Londra, ediția a 12-a: POVEȘTI NEÎNCHEIATE

Festivalul de Film Românesc de la Londra, ediția a 12-a:

POVEȘTI NEÎNCHEIATE
30 noiembrie – 6 decembrie 2015

www.rofilmfest.com

 
Festivalul de Film Românesc de la Londra (FFR) este unul dintre cele mai importante evenimente dedicate culturii române în Marea Britanie. Festivalul prezintă o selecție atractivă și provocatoare de titluri, în spațiul uneia dintre cele mai cunoscute săli de cinema din Londra: Curzon Soho. Invitați speciali din România vor fi prezenți la proiecții și evenimente conexe: regizorul Stere Gulea (‘Moromeții’), actorii Andreea Vasile (‘De ce eu?’) și Toma Cuzin (‘Aferim!’, ‘Comoara’), scenaristul Alexandru Baciu (‘Un etaj mai jos’) și producătoarea Florentina Onea (‘Box’).

„Festivalul de Film Românesc de la Londra este un brand care a împlinit doisprezece ani. Un eveniment de tradiție, care se bucură de o audiență foarte dedicată. Când a fost inițiat FFR, în 2003, Noul Val al cinematografiei românești tocmai se lansa, aducând în prim plan actori și regizori remarcabili. Susținut și insiprat de aceste noi talente extraordinare, festivalul a devenit din ce în ce mai puternic. FFR a crescut constant, prin prezentarea unor producții cinematografice românești foarte diverse, de cea mai bună calitate.“ (Ramona Mitrică, director al festivalului)

Festivalul a fost întotdeauna un mijloc important de a transmite un mesaj pozitiv despre România. Considerat un prilej de celebrare a culturii române, FFR este o iniţiativă non-profit, sprijintă din punct de vedere financiar de granturi şi sponsorizări. FFR este organizat de Profusion International, în parteneriat cu Centrul Naţional al Cinematografiei din România, Uniunea Cineaștilor din România şi Cinematografele Curzon din Londra. Acest proiect este realizat cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe – Departamentul Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni. Evenimentul este susținut de Levenes Solicitors, BERD – Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, ROMANi-ONLiNE.co.uk, Albinuta.co.uk, Blue Air, TibTrans și Traduceri Autorizate.

Ne găsiți pe pagina www.rofilmfest.com și pe Facebook http://facebook.com/RoFilmFest.

http://www.curzoncinemas.com/rff
 


Organised by
               

Supported by
           
 


www.rofilmfest.com  
press@rofilmfest.com
Facebook.com/RoFilmFest
Find us on Twitter @RomanianFilmLDN
Vimeo.com/RoFilmFest